Rektörümüzün “21 Mart Nevruz Bayramı” Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Nevruzun içerdiği güçlü anlamlarla yeni bir uyanışa, barışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan bir çağrı, baharın ve kardeşliğin adı olduğunu belirtti.

21 Mart Nevruz Bayramı vesilesiyle mesaj yayımlayan Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Nevruzun Türk dünyasındaki yeri ve önemine değindi.

Rektörümüz Karamustafa, “Yeni gün, gün ışığı manaları bulunan Nevruz, baharın ilk günüdür. Kuzey yarım kürede bahar ekinoksunun, gece ile gündüzün birbirine eşitlendiği gündür.  Bolluğun ve bereketin sembolü olan Nevruz, Orta Asya’dan Balkanlara, Orta Doğu’dan Anadolu’ya geniş bir coğrafyada farklı geleneklerle binlerce yıldır coşkuyla kutlanmaktadır. Baharın müjdecisi Nevruz bolluğu ve bereketi çağrıştırır. Başta ülkemiz olmak üzere dünyada tüm kardeş ülke ve toplulukların Nevruz bayramını kutlar, tüm insanlığa hoşgörü ve barış getirmesini dilerim” ifadelerini kullandı.