Rektörümüzden “24 Kasım Öğretmenler Günü” Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, milletlerin geleceğinin inşasında yetiştirdikleri nesillerle önemli rolleri bulunan öğretmenlerin, büyük bir vazifeyi yerine getirdiklerini belirtti.
“24 Kasım Öğretmenler Günü” vesilesiyle yayımladığı mesajında Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, şu ifadelere yer verdi:
“Bireylerin çocukluktan meslek sahibi olmalarına kadar her aşamalarında yanında olan, yetiştiren ve topluma faydalı olmaları için çaba gösteren öğretmenlerimizle, ne kadar övünsek azdır. Çünkü öğretmenlik, özveri, sabır, hoşgörü ve zorlu emek gerektiren bir meslektir. Kimi zaman öğrencisine baba, kimi zaman anne şefkati gösteren öğretmenler, öğrencisine iyi, doğru ve güzeli, bilgiyi öğretirken; hiçbir maddi karşılık beklemezler. Öğretmenler için en büyük mutluluk, yetiştirdiği bireylerin ailesine, topluma ve ülkesine faydalı olmasıdır. Öğrencisi ne kadar başarılı olursa, onu yetiştiren öğretmeni de o başarıya dayalı olarak mutlu olur.
Milletlerin çağdaş medeniyetler düzeyine çıkması da, eğitim-öğretim hizmetlerinin kalitesi ve bu hizmeti veren öğretmenlerin çabaları ile mümkündür.
Bireylerin ilim, irfan sahibi olarak yetişmelerinde; bilgiyi, teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaları ve ülkelerinin gelişimine katkıda bulunmalarında en büyük pay öğretmenlerindir.
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlik mesleğin önemini ‘öğretmenler, gelecek nesil sizlerin olacaktır’ sözü ile en iyi şekilde anlatmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”