×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü
Bitki Koruma Programı

Kuruluş

Yeşilhisar Meslek Yüksekokulu 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla Kayseri Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulmuştur. Yeşilhisar Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Bitki Koruma Programı 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle ilk öğrencilerini kabul ederek eğitime başlamıştır.

Program Misyonu

Programımız uygulama ve proje odaklı olup nitelikli eğitim-öğretim hizmeti sunmak, donanımlı, özgüveni yüksek, çevre dostu teknikerler yetiştirmek ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Program Vizyonu

Tarımsal gelişmeleri yakından izleyen, teknik bilgi ve beceriye sahip, girişimci, yenilikçi ve çevre dostu çözümler üreten teknikerler yetiştirmektir. 

Kazanılan Derece

Bitki Koruma Teknikeri

Program Profili

Bitki koruma önlisans programının amacı; tarım ürünlerindeki hastalık ve zararlılar, bunların biyoloji ve ekolojileri, konukçu-patojen ilişkileri, pestisitler ve bunların çevreye olan etkileri, mekanik, kültürel, fiziksel, kimyasal, biyolojik, biyoteknik ve entegre savaş yöntemleri konularında önlisans eğitimi vererek kamu ve özel tarım sektörünün ara eleman gereksinimini karşılamaktır.

Mezunların İstihdam Profilleri

Bitki Koruma Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunların; Kamu Kuruluşları ( İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri, Belediyelere bağlı Park ve Bahçe Müdürlükleri vb.), Özel Tarımsal İlaç Firmaları, Çevre Sağlığı Hizmetleri, Biyoteknik Mücadele Ürünü Satan ve Uygulayan Firmalar, Tohum Fidan ve Fide Yetiştiren Firmalar, Kalıntı Analiz Laboratuvarları, Organik Tarım İşletmeleri, Biyolojik Mücadele Ürünleri Satan ve Uygulayan Firmalarda istihdam olanakları bulunmaktadır.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Bu programdan mezun olan öğrenciler, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Ziraat Fakültelerinin Bitki Koruma veya diğer bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedirler. Dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren Meslek Yüksekokulları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.


TYYÇ- Program Yeterlilikleri İlişkisiDosyayı indirmek için tıklayınız.

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü):

Öğr. Gör. Dr. Gülşen YILMAZ

Kayseri Üniversitesi Yeşilhisar MYO Yeşilhisar/KAYSERİ

Mail: gülsenyılmaz@kayseri.edu.tr